“Fiica mea face videochat”

Cu siguranta ti-ai dat seama din titlul articolului despre ce vom discuta. Inainte de a va impartasi experienta Ioanei, mama unui model videochat Charm Studios, propun sa facem un mic joc de imaginatie. Inchipuie-ti ca esti mama si tocmai ai aflat ca fiica ta de 18 ani face videochat. Cum ai reactiona? Care ar fi primele lucruri pe care le-ai spune? Si mai important de atat, ai incuraja-o sa continue? Ai fi alaturi de ea? Probabil multe dintre noi suntem tentate sa actionam dupa primul impuls, sa fim vulcanice si sa nu analizam lucrurile. Probabil ne-am varsa frustrarile si nervii pe propriul nostru copil, fara sa constientizam ca efectele ar putea fi dezastruoase. Nu a fost si cazul Ioanei, care a dorit sa inteleaga aceasta industrie, de ce fiica ei a ales asta si ce anume presupune aceasta meserie. Am rugat-o pe Ioana sa ne povesteasca cum a aflat aceasta veste, ca fiica ei face videochat, dar mai important, cum anume a reactionat.

Recunosc, aveam preconceptii vizavi de videochat…


            Cu un mic suras pe fata, Ioana ne dezvaluie faptul ca, inainte de a afla vestea, ea avea anumite preconceptii cu privire la ceea ce un model videochat face. Lucru cauzat de neinformare, de stereotipuri si de cele auzite. Ioana a aflat ca fiica ei face videochat in momentul in care aceasta si-a shimbat complet garderoba, nu mai avea nevoie de bani de chirie si nici bani pentru cheltuielile zilnice:”Nu intelegeam de unde a primit toate acele haine de firma si cum isi permite sa traiasca in Bucuresti, fara ca noi sa o ajutam. Am acuzat-o de lucruri josnice, fara ca macar sa ii permit sa imi explice ce se intampla.

“Mama, orice ar fi, vreau sa fii alaturi de mine”

Nu am vorbit cu ea doua saptamania, asta pana cand am primit un mesaj pe telefon de la ea. M-a chemat la locul ei de munca, fara sa mentioneze cu ce anume se ocupa. A doua zi am fost la Bucuresti, in fata locului in care ea mi-a spus ca lucreaza. Fiica mea mea a iesit dintr-o cladire mare, intr-o zona de lux, unde era afisat numele firmei:“Charm Studios”. Imi aduc aminte cat de incantata am fost in momentul in care am intrat in studio, pentru ca totul parea dintr-o poveste. Evident, eu fiind din Oradea, nu stiam cu ce anume se ocupa firma, asa ca am asteptat sa aflu toate detaliile. Dupa ce mi-a prezentat receptia, mi-a spus:”mama, orice ar fi, vreau sa fii alaturi de mine, imi promiti?” 18 ani am fost alaturi de ea si nu aveam de gand sa ma opresc atunci. Mi-a aratat camerele studioului, moment in care mi-am dat seama despre ce este vorba. Trebuie sa recunosc, cateva minute am ramas fara cuvinte, nu stiam cum sa reactionez, ce anume sa ii spun. Mai apoi mi-a explicat ce presupune de fapt videochatul, ca este vorba de o comunicare virtuala. Am discutat chiar si cu colegele ei, care mi-au povestit cum se simt dupa 4-5 ani la Charm Studios. Am aflat ca videochatul este 100% legal, lucru nestiut pana in acel moment. Mi-a fost greu sa accept acest lucru, insa am stiut ca e viata ei, ca trebuie sa isi ia propriile decizii. Dupa doi ani de cand a inceput acest job, pot spune ca este o femeie independenta la 20 de ani, iar eu sunt mandra de ea.”
 Concluzia? Deciziile pe care le iei, le iei pentru tine. Asculta-ti inima, ratiunea si apoi pe cei din jur.

www.charmstudios.ro

0784707080