Cum recunosti un studio de videochat 100% legal?

Meseria de model videochat este, in prezent, una dintre cele mai cautate si profitabile. Intr-o tara in care optiunile de realizare profesionala nu sunt incredibil de variate sau avantajoase, a lucra ca model este o alegere evidenta. Datorita popularitatii jobului, insa, exista si foarte multe studiouri videochat. Asta face dificila gasirea unuia care sa lucreze 100% legal, corect si transparent. Daca nu stii cu ce se mananca aceasta meserie, nici nu o sa stii la ce sa te uiti ca sa vezi daca studioul la care vrei sa te angajezi e legal. Din fericire, acest articol vine in ajutorul tau si te invata cum sa te prinzi daca potentialul tau angajator respecta legea.

Varsta angajatelor

Prima chestie pe care trebuie sa o intelegi este ca videochatul este o meserie cu tenta de adult. Asta inseamna ca, daca nu ai 18 ani, nu ai voie sa te angajezi in aceasta industrie. Iar asta este o chestie pe care un studio bun trebuie sa o respecte. Vezi daca te intreaba, inainte de interviu, cati ani ai si daca iti cer buletinul la angajare. Daca nu mentioneaza nimic de asta, ar fi mai bine sa alegi un alt studio.

Contractul de munca

Ca oricare alt job, si videochatul are contracte de munca. Fie ca sunt de artist-interpret sau de colaborator, ele trebuie sa existe. Intereseaza-te de metoda de angajare atunci cand te duci la interviu. Chiar daca aceasta este mentionata pe site, nu strica niciodata sa confirmi, ca, in unele cazuri, una e scrisul si alta e realitatea. In orice caz nu intra pe tura pana cand nu ai semnat un contract, pentru ca altfel muncesti la negru.

Taxele si impozitele

Dupa cum stii, fiecare persoana trebuie sa isi plateasca contributiile la stat. Cand vine vorba de banii tai, chiar si cu contract de colaborator va trebui sa platesti contributii. Exista mai multe metode de a face asta, si, daca studioul iti explica clar atunci cand intrebi, inseamna ca ai ajuns intr-un loc care respecta legea.